Ana Sayfa » , , » Avea inTouch Custom Rom Stock Rom Root Etme 2014 güncel

Avea inTouch Custom Rom Stock Rom Root Etme 2014 güncel

Written By Unknown on 1 Şubat 2014 Cumartesi | 14:48



Vodafone ve Turkcell’den sonra Avea da Çinli ZTE firması işbirliğiyle kendi akıllı telefonunu piyasaya sürdü. ZTE’nin daha önce piyasaya sürdüğü ve Avrupa’da zamanında satış rekorları kıran ZTE Blade modeli modifiye edilerek oluşturuldu. Telefon fiyat-performans oranına bakıldığında çok iyi bir cihaz. Tek çekirdek ve 512 MB ram giriş seviyesi android cihazları için ideal denilebilir. Telefonla birlikte yüklü gelen Avea uygulamaları cihaza ayrı bir renk katmış. Ancak Facebook , Twitter, Avea Güvenlik ve DocsToGo uygulamalarının sistem uygulaması olarak tanımlanmış olması cihazın eksi yönü. Çünkü bu uygulamaları android market üzerinden güncellediğinizde ciddi bir biçimde hafıza sıkıntısı çekmeye başlıyorsunuz. Ve daha fazla uygulama yükleyemiyorsunuz. Bu sorunu aşmak için telefonu root edip uygulamaları hafıza kartına taşımanız gerekiyor. Root İşlemi için Yapılması Gerekenler: Not: Cihazınıza gelebilecek zarardan dolayı sorumluluk kabul edilmez. Root yapılan cihaz garanti kapsamı dışında kalır. Gerekli Dosyalar: Rom Dosyası Update Dosyası Google Play Dosyası Stok Recovery

Kurulum: Hafıza kartımızı biçimlendiriyoruz. 4 dosyayı da zipli hallerini bozmadan hafıza kartına atıyoruz. Telefonu kapatıp Home+Ses Açma+Power tuş kombinasyonuyla açıyoruz. Karşımızda recovery menüsü. O menüden apply sdcard:update.zip seçeneğini seçip onaylıyoruz.
 Kısa süreli bir yüklemeden sonra ekran ters dönecek. Sonra önceki menüye dönüp backup and restore seçeneğini home tuşuyla seçip backup seçeneğini seçip sistemimizi yedekliyoruz.
 Yedekleme bittikten sonra sırasıyla; wipe data/factory reset i seçiyoruz ve yesi seçiyoruz. wipe cache partition seçiyoruz ve yesi seçiyoruz. mounts and storageye giriyoruz “format /system” ve “format /cache” işlemlerini yapıyoruz ve bir önceki menüye dönüyoruz (Geri tuşuyla). advanced seçeneğine giriyoruz Wipe Dalvik Cache, Wipe Battery Stats ve Fix Permission işlemlerini yapıyoruz.
 Şimdi bir önceki menüye dönelim. install zip from sdcard seçeneğine giriyoruz choose zip from sdcard a giriyoruz oradan cm-7.2.0-blade.zip dosyasına gelip yine home tuşuyla yüklemeye başlıyoruz, bu işlem 1-2 dk. sürecektir. gapps-gb-20110828-signed.zip dosyasınıda yüklüyoruz sonra ana menüye dönerek reboot system now diyoruz ve telefonumuz yeniden başlıyor.
 Açılışta cyanogenmod yazan bir ekran gelecektir ve 3-4 dk bekliyoruz sonrasında telefonumuz Android 2.3.7 versiyonuyla açılıyor. İlk açılışta dil ayarlarını Türkçe olarak ayarlayabiliriz.
 Orijinal Yazılıma Geri Dönmek İçin Kurduğumuz bu rootlanmış romu beğenmediniz veya cihazı garantiye göndermek istediğinizde yedek aldığımız yazılımı tekrar kurmanız gerekiyor.
 Bunun için telefonu kapatıp Home + Ses Açma + Power tuş kombinasyonuyla açıp apply sdcard:update.zip dosyasını seçip yüklüyoruz. Ekran ters döndü.
 Sonrasında backup and restore menüsüne gelip restore’yi home tuşuyla seçiyoruz.
 Yükleme 1-2 dakika kadar sürüyor. Sonrasında recovery menüsünü eski haline getirmek için install zip from sdcard seçeneğine giriyoruz choose zip from sdcard a giriyoruz ve restore_stock_recovery.zip dosyasını yüklüyoruz.
 En sonunda ana menüye dönüp reboot system now seçip cihazı yeniden başlatıyoruz. Telefon açıldığında android 2.3.5 versiyonu ve avea çıkışlı haline geri dönüyor.

Gerekli Dosyalar:

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.