Ana Sayfa » » Kore Malı (Replika) Galaxy S4 Telefon inceleme ve Genel Bakış

Kore Malı (Replika) Galaxy S4 Telefon inceleme ve Genel Bakış

Written By Unknown on 22 Nisan 2014 Salı | 13:02




Kore Malı (Replika) Galaxy S4 Telefon inceleme ve Genel Bakış
İlk olarak bilmenizi isterim ki piyasada ki replika modeller kalitelerine göre sınıf sınıf ayrılmaktadır ve 450 TL nin altında satılan hiç bir serisi almamanızı net bir biçimde belirtmek isterim. Şu an bilinen 1.sınıf kore malı s4 modeller 500 ile 750 lira içerisinde değişmektedir. Bu fiyat değişiklikleri da satıcının insiyatifine göre belli olmaktadır. Yani adam ürünün çok kaliteli olacağını vurgulamak için de fiyat arttırabilir veya ürünün kalitesini gören müşterilerinin alacağını düşünerek de o fiyattan satıyor olabilir. Ürünün 1. sınıf bir ürün olacağını anlamanız çok zor değildir tabiki elden alıp kontrol edebilirseniz almadan evvel. İnternetten alacağınız mallara dahi kesinlikle ve mutlaka satıcının kendi eklediği bir video olmasına dikkat edin aksi taktirde 200 liraya satılan s4 serisi sizlere 550 liraya satabilir.

Kore malı S4 Modellerinin Özellikleri ve Nasıl Ayırt edilebileceğine Gelecek Olursak;

Kore malı S4 Serilerinin batarya yuvasında Made in Korea yazar.

Aynı biçimde pillerinin üzerinde de Made in Korea yazmaktadır. (Söz konusu konuya birazdan değineceğim)

Şayet test edip alma şansınız varsa dokunmatiğine net bir biçimde bakarak alın. Bir takım modeller s4 kadar iyi olsa da bazılarının dokunmatiği paket içerisinden bozuk çıkabiliyor.

Hafıza bölümüne kanıp almamanızı öneririm. (Bu konuya da değineceğim)

Telefondan telefona sensör farkı da olabilmektedir.

Bazı telefonlarda göz sensörü bazılarında dokunmadan hareket ettirme sensörü bulunmaktadır.

Alırken mutlaka sensörlü olup olmadığına dikkat ediniz. Sensörsüz telefonlar ve tabletler da mevcuttur ve ayrıca haliyle epey ucuza satılmaktadırlar.

Sensörlü olup olmadığını anlamak için ise Ayarlar>Aygıt>Action ( Hareket ) kısmından açarak bakabilirsiniz.

Gelelim bir takım hususlara;

İlk önce batarya konusuna değineceğim. Bir takım bataryalarda Made in Korea yazarken bazılarında orjinal Samsunların çoğunda olduğu gibi Made in Japan/Finished in China yazmaktadır. Kore malı olanlar sahte Çin malı ürünlerden biraz çok daha kalitelidir. Çin malı bataryaları günde rahat bir şekilde üç kere şarj yapabilirsiniz ve bunu üstelik yalnızca beklemedeyken harcamaktadır. Kısacası aldığınız cihazda söz konusu pil varsa şarj aletinizi yanınızdan ayırmayın tavsiyesinde bulunabilirim. Kore malı bulunan bataryalar biraz daha uzun zaman gitmektedir ve ayrıca bekleme bölümünde daha uzun süre gitmesi için Easy Task Killer ve ayrıca Easy Batary Saver uygumasını birlikte çalıştırabilirsiniz. Ortalama iki kat daha uzun zaman gidiyor bataryanızın ömrü. Söz konusu telefonların bekleme süresinde bu kadar pil tüketmesinin başlıca sebeplerinden birtanesi sürekli ağ aramasıdır. Yani orjinaller doğrudan olarak Vodafone baz istasyonuna bağlanırken bunlar dolaylı yoldan bağlanarak daha fazla enerji tüketmektedirler. Ama dolaylı yoldan yapmalarına rağmen mutlaka ne bir kesinti ne de çekim konusunda en ufak bir sorun yaşamazsınız. Mobil internete bağlanırken de sıkıntı yaşamayacaksınız. Kısacası 3310 hatta 5110 imeisi de kurulu olsa 3G şeklinde internete bağlanabilir ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Telefon Üzerindeki Değerler Ne Kadar Doğru?

Mutlaka bu hususta cihazın üzerindeki yazan değerlere inanmayınız. 1. Kalite olan 5 tane yanyana telefon koyun 5inde de çok farklı değerler görebilirsiniz. Hafızalarında ortalama 2GB Dahili 16GB telefon belleği olduğu yazmaktadır lakin hali hazırda çoğunda 500MB Dahili 2-3GB telefon belleği olmaktadır. İşte bu alanda da aklınıza bişey takılmasın telefona indirdiğiniz uygulamayı Clean Master programıyla problemsiz bir şekilde Hafıza Kartına ya da Akıllı telefon Belleğine taşıyabiliyorsunuz.

Not: Telefon üstündeki gelen Antutu uygulamasına kesinlikle inanmayınız.



Oluşacak ve doğacak problemlerden sitemiz sorumlu değildir.

Oyun Performansları Ne şekilde?

Şu zamana kadar yazdığım herşey 1. Sınıf Replika Kore Malı telefonlar için geçerlidir. 400 liralık ürünlerde bu kaliteleri bulamazsınız. Oyun konusunda da hiç bir sıkıntı yaşamazsınız orjinal S4 ile kıyaslandığında dersem yalan söylemiş olurum. Doğal olarak arada farklar bulunmakta ama ortalama oyunlarda hiç bir şekilde bir sıkıntı yaşamadan oynayabilirsiniz. Test etme imkanı bulduğum bir kaç oyun;

Dolmuş Driver (Oldukça nadir kasmalar oldu bunun sebebi de arkaplanda açık unuttuğum programlardan kaynaklı)

Candy Crush (Hiç bir problem olmadan çok güzel bir biçimde oynadım)

Subway Surf (Nadir olarak kasmalar oldu fakat daha öncekiler gibi de orjinaldeki kadar iyi oynayamadım)

Angry Birds (Hiç bir versiyonunda kasmaya rastlamadım gayet akıcıydı)

Cut the Rope (Gayet iyi bir biçimde sorunsuz oynadım)

Speed Moto2 (Problemsiz oynadım)

Dr. Driving (Hareket sensörlü olarak yahut manuel bir biçimde hiç bir sorun çıkarmadı)

Ocean Tower (Yine hiç bir şekilde problem çıkarmadan oynanıyor)

Deneyebildiklerim bu kadar şayet denememi dilediğiniz bir oyun varsa yoruma belirtisiniz ve oynayıp size nasıl olacağını söyleyebilirim.

Programlarda problem çıkarıyor mu ?

Şu ana dek sorun çıkardığı hiç bir programa rastlamadım. Skype üzerinden kamera ile görüşürken dair oldukça stabil bir şekilde çalışmatadır.
kaynak cepkutusu.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.